Ako poznáte kvalitnú kolobežku?

8. 12. 2017
Nie je kolobežka ako kolobežka. Tiež ste počuli, alebo sa niekde dočítali ako je kolobežkovanie úžasný pohyb? Áno, je to tak, ale POZOR! Nie je tomu ale tak na každej kolobežke! Pokiaľ o kúpe kolobežky uvažujete, tak predtým ako sa rozhodnete ktorú si z obrovskej ponuky na trhu kúpite, určite si pozorne prečítajte náš článok. Nech viete na čo si dať pozor, aby sa po zakúpení nestala nová kolobežka vašou nočnou morou, ale naopak, aby sa stala vaším novým kamarátom na úžasné prechádzky a výlety.

kolobezka crussis

5+5 bodov, ktoré vám v tom urobia jasno

Na základe nižšie uvedeného sa sami rozhodnite, či si chcete kúpiť nekvalitný lacný výrobok, ktorý pri prezeraní v internetovom prehliadači bude na vašom monitore vyzerať veľmi podobne, ako naše kvalitné kolobežky CRUSSIS. Zakúpením nekvalitného výrobku vám však garantujeme, že po pár kilometroch vás kolobežkovanie omrzí, bude vám jazda pripadať namáhavá. Nebudete z nej mať dobrý pocit a velmi skoro lacnú kolobežku buď predáte alebo vyhodíte, pretože pravdepodobne ani vašim deťom nebude vyhovovať.  

Naopak, v prípade kvalitnej kolobežky CRUSSIS Vám garantujeme, že objavíte doteraz nepoznané. Zažijete novú dimenziu pohybu, pri ktorom pretiahnete celé svoje telo. S lahkosťou prejdete za deň desiatky kilometrov bez vačšej námahy (bežne 30-50km, ale aj 100 km pre amatérov nie je výnimkou) a to všetko bez následnej bolesti chrbta, noh, zadku a celého tela, ktorú poznáte napríklad z jazdy na bicykli.  

Porekadlo „nie som tak bohatý, aby som si mohol kupovať lacné veci“ platí pri kolobežkách dvojnásobne. Pýtate sa že prečo? V čom je ten priepastný rozdiel?
 
Svetlá výška nášľapnej plochy najviac 5,5 cm (výška v ktorej jazdec stojí - 8 cm). Čím vyšší nášľap, tým viac sa noha musí pri každom odraze pokrčiť a tým viac síl a námahy je potrebné. Na kolobežkách CRUSSIS prejdete bez väčšej námahy desiatky kilometrov denne (aj 100 km nie je žiadnou výnimkou pre rekreačného kolobežkára).
Náboje s priemyselnými ložiskami zaistia minimálny valivý odpor. Toto je veľmi podstatné, pretože náboje s priemyselnými ložiskami majú podstatne menší valivý odpor ako náboje s venčekovými ložiskami. Spoznáte to tak, že ak nadvihnete kolobežku a roztočíte napríklad koleso s priemyselným ložiskom, tak v podstate si môžete ísť uvariť kávu a až si ho vypijete, bude sa koleso ešte stále krútiť. Ak rovnakým spôsobom roztočíte koleso s klasickým venčekovým ložiskom, tak sa koleso po pár otáčkach zastaví. U veľmi lacných kolobežiek budete niekedy aj radi, ak bicykel urobí sám aspoň 3 otáčky. Toto celé zapríčiňuje ľahkosť a komfort jazdy, kedy jazdec na kolobežke, potom čo ju uvedie do pohybu, nebrzdí nekvalitné ložiská s obyčajnými lacnými venčekovými ložiskami a neplytvá energiou určenou na pohyb celej kolobežky. Nemusíte sa teda tak často a tak silno odrážať, aby ste docielili komfortnú jazdu.
Pevný rám, ktorý sa pri odraze neprehýba. Pružiaci rám vám berie odrazovú energiu, naopak pevný rám prenáša maximum energie jazdca do pohybu kolobežky. CRUSSIS kolobežky majú minimálnu pružnosť, sú vyrábané z oceľovej rúrky o šírke 3mm, ktorá je nielen pevná, ale aj dostatočne bezpečná.
Kvalitné plášte, ktoré rovnako ako pri aute znižujú odpor a zvyšujú bezpečnosť jazdy. CRUSSIS kolobežky sú vybavené s plášťami renomovanej značky Schwalbe. Kvalitné plášte svojím zložením, rádiusom a hlavne možnosťou nafúknuť ich na vyšší tlak, zaistia minimálny valivý odpor. Lacné kolobežky sú spravidla vybavené NO-NAME plášťami tej najnižšej kvality, ktoré sa dajú nafúknuť len na cca polovicu tlaku ako prvotriedne plášte Schwalbe, takže nízky tlak spoločne s nekvalitnou zmesou a veľmi nekvalitným dezénom, zapríčiní, že valivý odpor prvotriedneho plášťa Schwalbe je až 15x nižšia, než valivý odpor nekvalitného plášťa. Toto hrá opäť veľkú úlohu v tom, že s kvalitnými plášťami sa nemusíte tak často a takou silou odrážať, šetríte silu a máte veľmi komfortnú jazdu.
Kvalitné brzdy pre vašu bezpečnosť. CRUSSIS kolobežky sú vybavené brzdovými systémami TEKTRO, ktoré kvalitou zapadajú medzi špičku brzdových systémov. Spoznáte to tak, že brzdové páčky aj pri intenzívnom brzdení nemäknú a ak sú správne nastavené, tak aj pri veľmi intenzívnom brzdení nezatlačíte páčku až na rukoväť. Navyše majú veľmi dobrý brzdný účinok. Oproti tomu na lacných kolobežkách sa používajú tie najlacnejšie NO-NAME brzdy, ktoré spravidla veľmi ľahko pri brzdení pretlačíte až na rukoväť a tým pádom potom už nemôžete páčku viac stlačiť a tým zvýšiť brzdnú silu. Výsledok je taký, že v prípade nekvalitných brzdových systémov nezastavíte kolobežku ihneď. Celý NO-NAME brzdný systém je spravidla veľmi nekvalitný. V porovnaní s NO-NAME brzdovými systémami, majú kolobežky CRUSSIS osadené brzdami TEKTRO podstatne vyšší brzdný účinok, vďaka ktorému v prípade potreby pri intenzívnom brzdení zastavíte kolobežku na oveľa kratšej vzdialenosti (až 3x kratšie vzdialenosti s brzdami TEKTRO oproti NO-NAME). Vďaka tomu môžete v krízovej situácii bezpečne zastaviť a predísť tak nehode, alebo ujme na zdraví následkom úrazu.
Pohodlné gripy, ideálne s anatomickým tvarovaním pre lepší úchop a opretie dlane. Nedochádza tým k nepríjemným pocitom, až bolesti rúk z okrúhlych gripov a tým sa s anatomickými gripmi na kolobežkách CRUSSIS stáva vaša jazda veľmi pohodlnou, plnou zážitkov!
Vďaka použitým farbám, ktoré držia svoj odtieň na slniečku a sú odolné proti poškriabaniu a odreninám vám dizajn vydrží dlhšie ako pri bežných tekutých farbách. Na CRUSSIS kolobežkách vykonávame ešte jednu finálnu úpravu bezfarebným lakom, ktorá sa zapečie do celej vrstvy. Tým zvyšujeme odolnosť náteru na dvakrát aj proti UV žiareniu.
Také ráfiky, sa na rozdiel od bežných jednostenných, nekrútia a nerozcentrávajú.
 
Zákony EÚ nevyžadujú kolobežky certifikovať. To znamená že dovozcovia lacných kolobežiek vôbec nemusia svoje výrobky podrobiť certifikačným testom v skúšobniach a tým môžu na trh dodávať veľmi nekvalitné, niekedy až naozaj nebezpečné výrobky. Hoci naše kolobežky zostavujeme z tých najkvalitnejších komponentov, nenechávame nič na náhodu a aj napriek tomu, že nám to zákon neprikazuje, nechali sme všetky naše kolobežky CRUSSIS certifikovať v Skúšobnom ústave v Jablonci nad Nisou, kde prešli tými najprísnejšími kompletnými bezpečnostnými testami. Kúpou kolobežky CRUSSIS teda máte tú najvyššiu certifikovanú záruku, že si kupujete kvalitný a bezpečný výrobok.
Všetky naše kolobežky sú vyrábané v Čechách vo výrobnej hale V Hovorčoviciach pri Prahe. Zabezpečujeme tak kvalitu spracovania aj dostupný servis.
jak poznate kvalitni kolobezku

Nenaleťte na napodobeniny

Na záver by sme vás chceli varovať pred lacnými výrobkami kolobežiek z Číny, ktoré často vyzerajú na obrázkoch velmi podobne, ale jazda na nich sa ani pri najmenšom nedá porovnať s jazdou na našich kolobežkách. Na lacných kolobežkách nikdy neprejdete takú vzdialenosť a tak lahko.
“Já osobne som rád jazdil na bicykli, ale pri prejdení 30 km som bol 2-3 dni zničený, bolel ma zadok a chrbát. Na kolobežke prejdem 30 km s úplnou lahkosťou a v podstate rovnako rýchlo ako na bicykli. Po 30 km sa cítim fit a krásne pretiahnutý. Preto v našej garáži majú svoje miesto aj kolobežky”
Petr Výkruta, majitel firmy Crussis.
Tak už viete akú kolobežku si kúpiť alebo prinajmenšom akú kolobežku určite nekupovat? My to vieme a cez 20 tisíc majitelov kolobežiek CRUSSIS z celého sveta tiež. :-)
Vybrané produkty na porovnanie
0/5